helsemessige aspekter ved rene rom

helsemessige aspekter ved rene rom

Når det er på tide å rengjøre enten ved et krav fra myndigheter eller egne ønsker, er det lett å la utseendet være den eneste motiverende faktoren. Men skjulte giftstoffer, allergener og kjemikalier lurer i rom og i luften pustet innendørs. Rengjøring ofte er ikke bare lett på øynene, men kan beskytte beboernes helse

Dust

Et minimum av støv er et høydepunkt av et rent rom og holder støv midd i sjakk. Støvmidd er ofte funnet i tekstilkledd møbler, puter, sengetøy, leker og tepper. Disse mites er et vanlig allergen. Dessuten midd, kalt en flammehemmende PBDE ofte fester seg til støv. Ifølge The Environmental Working Group, "eksponering for minutt doser av PBDE på kritiske punkter i utviklingen kan skade reproduktive system og føre til underskudd i motorikk, læring, hukommelse og hørsel, samt endringer i adferd. "

Mold

Et annet høydepunkt på et rent rom er at det er mugg-frie. Mold er en annen vanlig allergen og noen stammer har vist seg å være giftig. Mold kan holdes ut av et rom ved å vaske mugg av harde overflater, løse eventuelle utette kraner og vaske fugemasse og dusjforheng med blekemiddel løsninger sesongmessig.

Skadedyr

Et rent rom vil ikke tiltrekke seg skadedyr så mye som en skitten room. Enkelte skadedyr som kakerlakker og gnagere utløse luftveisproblemer hos noen mennesker. I slike rene rom, er maten oppbevares i lufttette beholdere, er det søppel fjernes ofte, og smuler og væskesøl er rengjort det øyeblikket de skjer.

Air Quality

Matlaging ofte resulterer i røyk og sot. Uten en ren avtrekksvifte, røyk, sot og til og med karbonmonoksid (hvis du bruker en gassovn) kan bygge opp i huset. Et rent kjøkken vil ha et rent filter i avtrekksvifte, ofte gjort med en enkel suge i oppvaskmiddel.

Hensyn

Ifølge Carpet og Rug Institute, trenger et rent hjem skal suges minst en gang dag. Ark og sengetøy bør vaskes ukentlig. Ironisk nok, bør kjemiske gasser fra vaskemidler og luftrensere som inneholder flyktige organiske forbindelser (VOC) kan føre til lunge irritasjon og skader, og derfor en virkelig sunn rent rom rengjøres med organiske og grønt renhold løsninger.


Relaterte artikler


helsemessige bekymringer og vann myknere: salt vs kaliumklorid
regrowing øyevipper
hvordan bruke lavendel olje for helse
minne skum helserisiko
mus relaterte helsefare og sykdommer
helserisikoen ved en ultrasonisk luftfukter
hvordan du kan forhindre at hæler fra å bli sprakk
hvordan du kan beskytte deg mot bakterier på gym
helsemessige bekymringer med bærbare olje radiator ovner
helse retningslinjer for rengjøring mold