hvordan du justerer varmtvannsbereder temperaturen for helse-og energieffektivitet

hvordan du justerer varmtvannsbereder temperaturen for helse-og energieffektivitet

Berederen er et nødvendig apparat for alle hjem. Mens du nyter en dusj, bad, eller bare oppvasken er en daglig rutine for de fleste huseiere, tror vi ikke mye om hvordan å forbedre energieffektiviteten. Men som alle andre apparater som en ovn eller kjøleskap, en varmtvannsbereder kan justeres for å maksimere energisparing.
Livet til en varmtvannsbereder er ca 10-15 år. Som apparatet aldre, blir det mindre effektivt. Mens hus ikke kan kontrollere faktorer som kan føre til varmtvannsberedere feil som rust, lekkasje, og mineral laksen, kan han eller hun forbedre energieffektivitet ved å justere berederen temperatur og periodisk tømming av apparatet.
Riktig justering vanntemperatur sparer også penger. Ifølge US Department of Energy, "Du kan redusere oppvarming av vann kostnadene ved å senke temperaturen på varmtvannsberederen. For hver 10A º F reduksjon i vanntemperatur, kan du spare mellom 3% -5% i energikostnader. Selv om noen produsenter angir varmtvannsbereder termostater på 140A º C, de fleste husholdninger trenger vanligvis bare dem satt på 120A º F. "
Men til tross for DOE anbefalinger, noen hevder at en varmtvannsbereder temperatur på 140 grader Fahrenheit (60 grader Celsius) er nødvendig for å hindre at tanken kontaminering av Legionella pneumophila, mikroorganismen ansvarlig for akutte legionærsyken form av lungebetennelse. Andre hevder at 140 grader er for varmt, øker risikoen for skålding.
Her er hvordan å justere varmtvannsbereder temperaturen for både helse og energieffektivitet

Du trenger:.
Gass varmtvannsbereder
. Elektrisk varmtvannsbereder.
Termometer.
Lommelykt.
Skrutrekker.


en.
Juster temperaturen på en elektrisk varmtvannsbereder. Nyere elektriske varmtvannsberedere generelt har to termostater som styrer topp og bunn elementer, henholdsvis. De er dekket av to metallplater på forsiden av apparatet.
Bruk skrutrekker, fjern begge platene. For optimal energieffektivitet, bør begge være innstilt på samme temperatur. Når du er ferdig å justere termostatene, bytte plater.
Etter noen timer, bruke termometer for å sjekke temperaturen på det varme vannet som kommer ut av kranen. Varmt vann kan være et par grader mindre enn den varmtvannsberederen temperaturen på grunn av varmetap på reise gjennom kule rør til poenget i bruk.
To.
Juster temperaturen til en gass vannvarmer . De fleste gass vannvarmere er utstyrt med en eksponert termostat på forsiden bunnen av apparatet. Bare vri på bryteren for å justere temperaturen.
Etter noen timer, bruke termometer for å sjekke temperaturen på det varme vannet som kommer ut av kranen. Som en elektrisk ovn, kan det varmt vann fra springen være et par grader mindre enn den varmtvannsberederen temperaturen skyldes varmetap på reise gjennom kule rør til poenget i bruk.
Tre.
Bestem hvilke alternativet er best for deg. De som er eldre eller svekket immunforsvar vil ønske å sette varmtvannsbereder temperaturen til 140 grader for å redusere risikoen for legionellose. Foreldre til yngre barn kan også være lurt å gjøre det samme. Men risikoen for skålding øker ved temperaturer 140 grader eller høyere-så det virkelig koker ned til om hus føler man er viktigere enn den andre.
Boligeiere som ellers er friske og ønsker å maksimere energieffektiviteten kan justere varmtvannsberedere temperaturen mellom 120-140 grader Fahrenheit (49 til 60 grader Celsius, henholdsvis). Mens risikoen for legionærsyken kan være litt høyere, kjemper et sunt immunforsvar vanligvis av denne akutte formen for lungebetennelse.

Tips og advarsler


 • å eliminere enhver mulighet for skolding ved høyere varmtvannsbereder temperaturer, kjøpe og installere et anti-skålde ventil for dusj eller bad synke. Rådfør deg med en rørlegger om råd.
 • Husk at vannet i springen kan være opp til 10 grader mindre enn berederen innstillingen skyldes varmetap under reisen gjennom rør.
 • Drain varmtvannsbereder hvert halvår for maksimal effektivitet (for sikkerhet, sørg for å feste hageslangen og avløp varmt, skittent vann i bøtte eller vask).
 • For det ultimate innen energieffektivisering, vurdere en solenergi varmtvannsberederen.
 • A tankless varmtvannsberederen er installert på en vegg og varmer vann som passerer gjennom enheten i stedet for lagring av varmt vann i en tank. Resultatet er langt høyere energieffektivitet og rask tilgang til varmt vann i hele hjemmet. Noen tankless vann varmeovner kan du kontrollere temperaturen med en fjernkontroll.
 • Du kan kjøpe et punkt bruk varmtvannsbereder, for eksempel under et bad synke hvis det tar lang tid å tegne varmt vann. Dette øker også energieffektiviteten og reduserer vann regninger.
 • Spesielt hvis du har en gass varmtvannsbereder, aldri forsøke å reparere eller erstatte enheten med mindre du vet nøyaktig hva du gjør. I stedet ringer en rørlegger. Husk, du arbeider med skåldende varmt vann med temperatur på 120 grader eller over.


 • Relaterte artikler


  hvordan du kan beskytte deg mot bakterier på gym
  helsemessige bekymringer med bærbare olje radiator ovner
  helsemessige bekymringer av mikrobølgeovner
  våtservietter helse og sikkerhet
  hva er virkningen av den på helsetjenester?
  hvordan stoppe spiker bite
  hvordan du justerer varmtvannsbereder temperaturen for helse-og energieffektivitet
  helserisikoen ved en ultrasonisk luftfukter
  helse retningslinjer for rengjøring mold
  Hva er de helsemessige farene for en elektrisk teppe?