minne skum helserisiko

minne skum helserisiko

Memory skum madrasser gir mange fordeler sammenlignet med tradisjonelle fjærmadrasser, for eksempel eksepsjonell rygg støtte i varierende grad av fasthet. Imidlertid har studier utført av Environmental Protection Agency samt uavhengige forskningsgrupper vist at minnet skum kan utgjøre betydelige helserisiko for forbrukerne, og at kjemikalier i minnet skum kan bidra til flere mulige sykdommer eller plager som følge av inhalasjon av kjemikalier i skum.

Overoppheting og nattesvette

Det samme egenskapene som gjør minne skum en ønskelig senger alternativet også bidrar til en av de viktigste forbrukerklager. Temperaturen følsomme natur minne skum arbeider også for å fange varme og forhindre skikkelig luftsirkulasjon. Spesielt tett skum madrasser er mer egnet til å føre til økt kroppstemperatur som kan forstyrre søvnen, eller føre til nattesvette, en tilstand av rikelig svette under søvn. Nattesvette kan også bidra til raskere forringelse av madrassen.

Allergi

De fleste minne skum madrasser og toppers er motstandsdyktig mot allergener som støv, midd og dander, tettheten av madrassen materialet støtter ikke støvmidd som matkilde eller bolig alternativet. Men gjør tettheten av skum også rense madrassen eller fjerning av allergener spesielt vanskelig. En 2002 studie publisert i European Journal of Allergy og klinisk immunologi rapportert tilstedeværelsen av støv midd i skum madrass på fire ganger så stor risiko enn tilstedeværelse av midd i fjærmadrasser. Hvis et minne skum madrass gjør huset allergener, kan det være nesten umulig å fjerne små midd eller andre små bakterier eller allergener fra madrassen. Personer med allergi kan oppleve pustevansker, utslett, kløe eller hodepine.

Kjemisk Sensitiviteter

Memory skum produkter er laget av en blanding av både giftige og ikke-giftige kjemikalier. Memory skum teknologi er polyuretan-basert, men mange minne skum produkter også inneholder giftige kjemikalier som metylen difenyl isocyanat (MDI). En 1998 rapport fra Environmental Protection Agency hevder at kortsiktig eksponering for MDI kan forårsake øye og nese irritasjon samt redusert funksjon av lyd og visuelle kroppens systemer. Memory skum produkter skal også behandles med kjemikalier som gjør dem brannsikre. Kjemikalier som bor brukes til å behandle minne skum produkter og madrass for å redusere risikoen for brann, men forskere mener at lang tids eksponering for slike kjemikalier kan føre til toksisitet, inkludert luftveissykdom.


Relaterte artikler


hvordan stoppe spiker bite
helsemessige bekymringer og vann myknere: salt vs kaliumklorid
hvordan bruke lavendel olje for helse
å spise linfrø for de helsemessige fordelene
helserisikoen ved melamintallerkener
hvordan du kan forhindre at hæler fra å bli sprakk
hvor lenge bør en holde kvitteringer fra helseforsikring?
hvordan å behandle skabb - helse guide
helsemessige bekymringer med farget toalettpapir
hvordan du bruker natron som en deodorant