grunnleggende dufter å gjøre parfyme

grunnleggende dufter å gjøre parfyme

Parfyme er den blanding av aromastoffer, essensielle oljer og løsemidler for å gi folk en behagelig duft av huden. I århundrer har ulike oljer fra planter, bjeffer og blomster vært brukt for å skape mange parfyme kombinasjoner. Noen mennesker foretrekker lett, floral dufter, mens andre foretrekker dyp, treaktig duft.

Lavender

Lavender, spesielt engelsk lavendel, har søt floral overtoner. Den brukes i parfymer, samt andre typer hudpleie-og skjønnhetsprodukter, som salver, kremer, balms og kosmetikk.

Bergamot

Bergamot er en urt som avgir en lignende lukt som bergamot oransje. Dette plasserer bergamot i kategorien av sitrus dufter. Citrus luktene er mye brukt i parfymer på grunn av sin kombinasjon av søte, friske og rene dufter.

Cassia

Cassia er en plante som er erstatning ofte for kanel på grunn av lignende lukt. Som ren kanel, har Cassia en svært varm, søt og karakteristiske duften. I motsetning floral og sitrus luktene-som er tydelig, luftig og lys-mørkere luktene som Cassia tendens til å være mer fristende og forførende.

Sandalwood

Sandalwood er kjent for sin dype, treaktig duft. Mange woody dufter er en kombinasjon av blomster og dyp duft. Woody dufter tendens til å være skarp, men også mørke med skog-musks.Sandalwood er også en type skog som beholder sin aroma i år lenger enn andre tresorter, som gjør den egnet for langvarig parfyme dufter.

Kamille

Kamille kommer fra en daisylike plante som brukes til å lage te. Dens duft er en annen type blomster, som det er veldig rent og lys.

Valerian

Valerian kommer fra en veldig søtt duftende rosa eller hvit blomst. Det er en annen type floral duft, men i motsetning kamille og lavendel, har Valerian en mer søt, sukkerholdig duft som er mer potent. Valerian var en vanlig essensielle oljen brukt hundre år siden i å skape parfyme.


Relaterte artikler


riktig måte å bli kvitt svarte hoder
oppskrifter for bart voks
hvordan å behandle fotsopp
er antiperspirant dårlig?
deodorant vs antiperspirant
måter å skinne svart skinn støvler
hvordan å stoppe oljen fra forming på huden
hvordan du har friske rosa finger og tå negler uten polish
hvordan man kan forebygge tørre sprukne hender
menns grooming råd