hvordan å bore plugghull

hvordan å bore plugghull

En dowel felles er en pen, sterk måte å gjøre hjørnet og in-line fuger mellom to trestykker av samme dimensjoner. Hvis det gjøres riktig, vil den felles vises nesten sømløs, uten noen synlige dovetails, braketter og skruer. Den vanskeligste delen av å lage dowel ledd borer hullene nøyaktig

Du trenger:.
Pre-cut plugger
. Carpenter's Square.
Blyant.
Vice.
Vater.
1/8-tommers pilot drill.
Linjal.
Maskeringstape.
Håndholdt elektrisk drill.
Dowel-size drill.
Dowel sentre.
Rettholt.
Trelim.
Woodworker's bar klemmer.
Rag.


en.
Velg pre-cut plugger som er omtrent en tredjedel av styrets tykkelse for maksimal styrke. Du bør bruke minst to plugger når du gjør en rett-vinkel felles i to planker med samme bredde og tykkelse, som siden og toppen av en bokhylle. Hullene i kanten av stående bord stangar mot undersiden av det øverste brettet bør være fordelt omtrent en platetykkelse fra hver ende. Dybden på hullet skal være halvparten av bredden av standard pre-cut dowel, pluss et 1/16-inch mellomrom slik at overskytende lim å ekspandere inn.
To.
Merk midtpunktet av pluggene på kanten forsiden av stående bord med en snekker torg og blyant. Spenn brettet kant-up, vertikalt i en skrustikke. Bruk et vater for å line den opp. Mål ønsket hullet dybde på siden av en 1/8-tommers pilot drill med en linjal. Vikle en stripe med maskeringstape rundt skaftet for å fungere som en dybde guide. Klem bore inn i chucken av en håndholdt bormaskin.
Tre.
Plasser boret på den første dowel-senter mark. Vri chuck for hånd for å starte hullet i riktig posisjon. Hold bore i begge hender og line den opp nøye i rett vinkel til kanten og ansiktet til styret. Slå drill og drill piloten hullet langsomt og forsiktig til riktig dybde, holde drill stilte opp mens de gjør det. Gjenta med den andre piloten hullet.
Fire.
Mål hullet dybden på en drill samme diameter som plugger og vikle et stykke maskeringsteip rundt skaftet på riktig dybde. Klem bore inn i chucken. Plasser punktet i bore i piloten hullet og forsiktig bore dowel hullet som beskrevet ovenfor. Gjenta med det andre hullet.
Fem.
Sett inn en korrekt-diameter dowel senter i hvert hull. Dowel sentrene er runde biter av metall i samme diameter som dowel. De er formet litt som en flat-ledet klinke med en skarp spiss som stikker ut fra sentrum av klinke-hode for å markere tilsvarende hull posisjon i styret som skal sammenføyes.
6.
Legg boret styret inneholder dowel sentrene på en jevn, flat overflate. Stå styret som skal sammenføyes oppreist og i rett vinkel til kanten. Bruk en linjal som en guide til å justere begge styrene. Trykk på felles overflatene sammen. Den skarpe, spisse dowel senter vil markere den riktige paring dowel posisjoner på forsiden av stående bord.
7.
Bor de to paring plugghull på forsiden av det andre brettet til korrekt dybde ved hjelp av samme prosedyre som beskrevet ovenfor.
8.
Smear et sjenerøst lag med hurtigtørkende trelim på to plugger og trykk dem inn i hullene i kanten av det første styret. Pre-cut standard pluggene er maskinert med lim spor å tillate lim og luft for å slippe unna når de blir drevet inn i treet. Påfør lim på felles ansiktene til begge styrene, legge mer lim på utstikkende pluggene og bli med i styrene. Bruk to justerbare woodworker's bar klemmer til klemme dowel felles fast sammen. Tørk av overflødig lim med en fuktig klut.

Tips og advarsler


 • Bruk vernebriller når du borer tre.


 • Relaterte artikler


  hvordan å designe en kontorpult
  hvilken type overmadrass er bedre for såre rygger?
  hvordan du kan spare penger ved hjelp av natron som en skjønnhet produkt med fantastiske resultater
  piknikbord informasjon
  hvordan du gjenoppretter art deco møbler
  hvor å fastsette din skap skuffer
  Hva er fordelene med en latex skum madrass?
  hvordan å bore plugghull
  møbler polstring verktøy
  hvordan å reparere vevet på en utendørs aluminium stol