hvordan å behandle en infisert jellyfish sting

hvordan å behandle en infisert jellyfish sting

Maneter er havdyr som har evnen til å brodd byttet med gift fra mothaker i sine tentakler. Når folk svømmer i havet, noen ganger en manet svømmer av og stikke en person. Et stikk kan oppstå bare fra maneter børsting opp mot en person. Som et resultat vil lesjoner vises på huden og forårsake alvorlige smerter som kan fortsette i opptil 48 timer. Hvis venstre ubehandlet, kan stikket bli smittet. Men med riktig pleie, kan du behandle en infisert maneter brodd.
en.
Kontinuerlig rengjøre området hver femte time. Hvis du vet at såret er infisert-symptomer inkluderer rødhet, smerter, blemmer, øker i størrelse-forsiktig rengjør området med antibakteriell såpe og varmt vann for å hindre ytterligere smitte. Kontroller at alle Politiagentene er off i huden ved å helle hvit eddik på såret.
To.
Drikk 2 liter vann daglig. Drikkevann vil styrke immunforsvaret og hjelper kroppen å skylle ut mikroorganismer som forårsaker infeksjonen.
Tre.
Bruk antimikrobiell salve til det infiserte området. Vask alltid sår med såpe og vann før påføring av salven. Dette maksimerer effekten av salve og forhindrer videre spredning av infeksjonen. Påfør salven kun når du ikke lenger føler noen stikkende følelser og vet at alle Politiagentene har blitt omhyggelig fjernet. Bruk av kremer eller salver til sensitive områder kan øke smerten.
fire.
Ta Benadryl kapsler. Denne medisinen inneholder et antihistamin, som bidrar til å redusere betennelse og kløe assosiert med infisert maneter stikket. Les og følg doseringen instruksjonene på medisin flasken.
Fem.
Kontakt lege umiddelbart. Selv om infeksjonen ser mindre, har en medisinsk ekspert titt på den infiserte såret til å avgjøre om antibiotika eller kraftigere medisiner er nødvendig. En ubehandlet infeksjon kan føre til sepsis (blod infeksjon) og andre komplikasjoner, som kan være dødelig.

Tips og advarsler


 • Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du får feber, opplever brystsmerter eller pustevansker under selv-behandling.


 • Relaterte artikler


  hvordan å erstatte en av tre høy stol skuffen
  hvordan du finner alder av antikke metal sengerammen
  hvordan å reagere etter en bie stikk
  vegg headboard ideer
  hvordan å behandle stikk fra maneter
  Slik sand bordben
  hvordan bli kvitt en bie stinger og smerte
  forskjellen mellom de california kongen og den vanlige kongen
  gjennomsnittlig husholdning flytte vekt for en 4-roms hus
  hvordan du kan lage din egen naturlige insektmiddel