skjønnhet terapi og hva du skal se etter med spiker sykdommer

skjønnhet terapi og hva du skal se etter med spiker sykdommer

Riktig stell kan gjøre neglene på fingrene og tærne glød. Men vakre finger og tånegler ha så mye å gjøre med god helse som de gjør med gode grooming. Den beste manikyr i verden vil ikke skjule en spiker sopp for lenge. Flere alvorlige systemiske problemer er også ofte antydet av unormale tilstanden til negler. De finger og tå negler kan fortelle mye om en kroppens helse, men bare hvis du vet hva du skal se etter

Systemisk Disorders

Unormale i neglene på hendene og føttene kan være indikatorer på mer alvorlige underliggende systemiske lidelser. Skamslått negler kan indikere tilstedeværelse av inflammatorisk tarmsykdom eller visse typer lunge lidelser. Spoon-formet spiker kan være tegn på hypertyreose eller anemi. Pitting av neglene er et avslørende tegn på bindevev lidelse. Hvis du merker noen av disse forholdene, ta dem med til oppmerksomhet fra helsepersonell for profesjonell behandling.

soppinfeksjoner

Mer enn 10 prosent av USAs voksne befolkning har lidd av en sopp nail infeksjon. Det er to hovedtyper av soppinfeksjon: dermatofytter, som vanligvis infiserer tåneglene, og gjær, som er mer utbredt på neglene. Begge typer sopp nail infeksjoner forårsake skjemmende misfarging og unormale spiker vekst. Selv om noen typer sopp vil reagere på over-the-counter aktuelle rettsmidler, de fleste krever resept-styrke oral anti-fungal medisiner.

Professional Behandling

De fleste mindre skader i neglene vil gro uten behov for medisinsk intervensjon. Men hvis du merke noen endring i formen på neglen eller misfarging, kan du kontakte legen din for en vurdering. Bulker eller rygger, smertefull hevelse rundt spiker og hvite eller svarte linjer gjennom spikeren som ikke er et resultat av en skade er heller ikke normalt og bør kontrolleres av en medisinsk faglig.


Relaterte artikler


sit-up benk instruksjoner
hvordan bygge en stand for en tabell
hvordan å drepe mygglarver
hvordan du rengjør møbler i kirsebærtre
DIY king headboard
hvordan unngå sommeren bugs og biter
hvor å fastsette katt riper på et kjøkkenbord
hvordan å lage en semsket headboard
hvordan å lage en seng ut av en sofa
hvordan du raskt billakkprodukter en skadet bordplate