måter å bruke en peisovn

måter å bruke en peisovn

Vedovner --- eller, vedovner --- er stor multipurpose apparater. Vedovner kan brukes til både oppvarming et hjem og lager mat. Disse kan også gjøres samtidig til en viss grad, så den store varmen gitt under matlaging kan holde hjemmet ditt varmt. Begge bruker kan være kostnadseffektive alternativer til gass og elektrisk oppvarming, samt gi en uerstattelig kos og nostalgi

vedovn Varme

vedovner kan varme opp hele huset på kalde årstider. De kan gjøre det relativt billig i forhold til gass, olje og elektriske varmeovner. Burn tre som er ren og krydret å varme ditt hjem effektivt. Krydret tre innebærer logger som har tørket og vissen litt. Frisk, våte veden gir ikke den samme varmen potensial som erfarne tre gjør.

Vedovner vise seg også svært godt med i tilfelle nødssituasjon, for eksempel når det er strømbrudd, fordi de ikke krever elektrisitet eller en ekstern strømkilde, som kan bli forstyrret. Å ha en peis i stua i hjemmet sørger for at familien kan holde varm.

Wood Stove Cooking

Du kan også bruke en vedovn å koke mat. Vedovner lage en svært varm overflate, som gryter og panner kan settes på toppen av å lage mat. Du kan også putte mat inne i noen vedovner beregnet for matlaging. Noen slike vedovner har en topside åpning, som å grille mat. Vedovner gir smaken når du lar maten komme i kontakt med røyk, avhengig av treslag som brukes.

I motsetning til gass og elektriske ovner, matlaging med en vedovn har den ekstra fordelen av samtidig oppvarming ditt område.

Tips og advarsler

Alltid brenne en liten og lys flamme. Dette gjør den mest effektive utnyttelse av veden som brensel. Ikke la den bli overopphetet eller brenne for mye. Du kan fortelle at treverket er overopphetet hvis det er mørkere.

Unngå å bruke orlighter væske, bensin eller andre brannfarlige væsker til å starte eller videreutvikle din vedovn brann. Disse overopphete flammen, og kan også inneholde skadelige giftstoffer du ikke ønsker å inhalere.

Ventiler området hvis røyken samler. Slutte å bruke hvis røyk buildup blir uopphørlig eller ukontrollert under eller etter vedovn bruk.

Hold røykvarslere og karbonmonoksid detektorer funksjonelle i hele huset hvis du planlegger å bruke vedovn til ethvert formål.


Relaterte artikler


søppel komprimator informasjon
den beste måten å lufte en bærbar ac gjennom en kjeller vindu
hvordan vannbårne automatisk luftventiler arbeid
hvordan du bytter Solseng lysarmatur
de beste armaturene i verden
mest effektive måten å drive en varmepumpe
hvordan du feilsøker en PowerMate elektrisk generator
ultimate chopper elektrisk blender instruksjoner
hvordan å starte en automatisk icemaker
hvordan å lage mat i ovnen nuwave