er rayon et slitesterkt møbelstoff?

er rayon et slitesterkt møbelstoff?

Rayon passer ikke bare inn i den syntetiske fiber kategori eller naturlig fiber spor, men er i stedet regnet som en semi-syntetisk fiber. Den er laget av regenerert cellulose fiber. Cellulose kommer fra cellevegger i grønne planter, og kan også fås fra bomull og oppløse tremasse. Den brukes til å produsere papir samt avledede produkter som rayon og cellofan. Utviklet i 1924, er rayon anses kunstig silke. Det er både fordeler og ulemper med å bruke rayon som møbelstoff.

funksjoner

Rayon er allsidig og har samme komforten egenskapene som ekte naturlige fibre besitter. Rayon er glatt, myk, kjølig og absorberende, selv om det ikke isolerer kroppsvarme, når det brukes til klær, er det godt for fuktig og varmt klima. Imidlertid er rayon ikke anses som holdbare, heller ikke beholder vanlig rayon sitt utseende i lang tid, særlig når materialet blir våt. Rayon er elastisk utvinning er den laveste av alle fiber, betyr det ikke raskt tilbake til sin opprinnelige form og utseende.

Potensielle

Når vanlige rayon brukes i møbler, kalles det viscose. Rayon er skapt ved å behandle og oppløsende cellulose i en brus løsning. Det er da gått gjennom små hull i en kjemisk bad, noe som skaper fibrene. Rayon er brukt til applikasjoner, inkludert møbeltrekk, duker, sengetepper, tepper, gardiner, sengetøy og tepper. Regelmessig rayon kan strekke eller krympe når det er vått, og kan bli ustabil, slik at stoffet skal renses. En modifisert versjon av viskose, som kalles high våte modulus (HWM), har de samme egenskapene som vanlige rayon, men også har høy våt styrke. Dette stoffet kan vaskes i maskin og tørkes i trommel.

Manglar

Regular rayon, eller viskose, er ikke så sterk som lin eller naturlig bomull, og denne svakheten kan bli forverret dersom materialet er altfor eksponert for sollys eller om den blir våt. Faktorer som sur, mugg og stryking kan skade rayon. Men, kjemisk behandling av rayon og blander den med en annen fiber kan redusere disse svakhetene.

Forbedret Rayon

Viskose er den mest brukte og mest vellykket versjon av rayon brukt i møbler fordi det er behagelig og økonomisk så vel som veldig absorberende. Imidlertid er det sannsynlig å rynke. Fremskritt i produksjon av rayon har gjort det til et praktisk materiale til polstring, notater Berkline. com.

Forsiktig

Husk at rayon er ekstremt brannfarlig, så det må behandles med en flammehemmende. Rayon fanger i brann raskt og brannen sprer seg raskt. Fiberinnholdet av materiale bestemmer hvor sannsynlig det er å brenne og hvor raskt. Rayon tendens til å være mer brannfarlige enn andre plantefibre, som lin, bomull og hamp. Animal fibre, slik som alpakka, ull, silke og mohair, ulme i stedet brenne. Ull regnes som den beste brannsikre stoff.


Relaterte artikler


den beste måten å rengjøre en infrarød grill
hjemmelaget teak renere
hvordan bygge en gjenvinningsstasjon i et kjøkken
hvordan bygge et loft seng med sklie
Slik Trekke en Parsons stol
hvordan du gjenoppretter en kontorstol
hvordan å lage en enkel seng ramme
madrass kvalitet klager
informasjon om Bauhaus møbler
typer ratanstoler