om antikke forfengelighet

om antikke forfengelighet

Ordboken definisjonen av ordet forfengelighet, høflighet av Merriam-Webster, tilbud som ordet hadde sin begynnelse i det 13. århundre. Det er noe som er tom, verdiløs eller forgjeves. Forfengelighet er det faktum eller kvalitet av å være forgjeves. Det er også å ha en oppblåst stolthet i ditt eget utseende. Kanskje disse er de aller grunner til at denne spesielle delen av møbler har fått navnet slik. Som et møbel, er forfengelighet et skap for oppbevaring av skjønnhet elementer, som vanligvis har et speil som er perfekt for beundrer din refleksjon, ett bad rekke har en vask.

Origins

Antique vanities har sin begynnelse rundt tidlig 16. århundre i Frankrike, rundt den tiden av Louis XIV. Dette møbler perioden var kjent for den franske håndverkere kaste bort Italianate plantegninger og danner sin egen klasse av møbler. Frankrike var den rikeste landet i verden i denne perioden, så møbler, spesielt soveromsmøbler, begynte å ha mer betydning enn bare en elementær seng og brystet. Med high fashion av perioden, på soverommet forfengelighet ble snart utbredt i midt-og high-class samfunn.

Time Line

De beste vanities fra tidlig Louis XIV perioden er førsteklasses eksempler på utsøkt fransk håndverk. Disse eksemplene ble kopiert med varierende suksess av håndverkere i andre land. England, spesielt, hadde en gå på å gjøre disse forfengelighet, men de kom ut som knapt funksjonell, uten stil og utsmykkede hånden carving at merket et ekte fransk produkt. Mesteparten av skogen som brukes i denne tidsperioden var valnøtt og eik, som det var det som var tilgjengelig for håndverkere i løpet av denne tidsperioden. Forfengelighet gjorde veien over til Amerika i løpet av jakobinske (tidlig 17. århundre) periode, og Early American vanities ble eksemplifisert ved sine solide og funksjonelle utførelse med lokal skog som hickory, eple, eik og valnøtt.

Amerikanske Periode

vanities kom over fra Europa til lokale håndverkere og snekkere begynte å ta over møbelmarkedet i koloniene. Som American møbler stiler beveget seg forbi Tidlig amerikanske og inn i Colonial perioden, en økning i kontrasterende inlays som hvitt lønn og bjørk fant veien inn i møbelsnekker arsenal av opsjoner. Ved den tid kommer vi tidlig Chippendale og Hepplewhite perioder, var amerikanske soverom forfengelighet bord på linje med resten av kontinentet. Den viktorianske perioden soverommet forfengelighet ble laget for å dekke, men carving ble mer utsmykkede som enda mer funksjonalitet ble introdusert. Nye eksotiske tresorter som mahogni, kirsebær og satinwood ble en del av high-end møbler produksjon, og disse skogene begynte å dukke opp rundt midten av Chippendale perioden.

Bad vanities

Med hovedvekt på store biter av møbler i alle rom i huset eksemplifisert ved Chippendale badet, var det snart det eneste stedet igjen som ikke har et kjernepunkt. Som rørlegger teknologien tatt opp med resten av hjemmet, ble bad forfengelighet tilgjengelig i den viktorianske perioden, som også markerte begynnelsen på masseproduserte møbler. Disse var mindre enn soverommet deres fettere, og ble kun laget med en skuff, men så vokste i størrelse for å hvor skreddersydde vanities kunne komfortabelt sete to personer, med skuffer som passer.

Innkrevet

Antique vanities er utpreget collectable stykker, med både form og funksjon. Med dagens neo-klassiske perioden brikker blir solgt i dag, kan prisen på en Queen Anne eller Early American antikke forfengelighet gå ganske høyt. Noen dressing tabeller fra tidlig Chippendale perioden gå så høyt som $ 50. 000, med inlays og den opprinnelige speilet.


Relaterte artikler


Slik beskytter teak møbler
hvordan å identifisere en falsk antikk Hutch
hvor å endre laken
aluminium boller vs rustfritt stål boller
hvordan bygge en enkel spisebord
hvordan å legge flis på et picnic bord
veranda swing ramme ideer
hvordan å lage en kartong med tre skuffer soverom brystet
hvordan å reparere misfarging på en skinnsofa
hvordan å bygge en twin size bil sengerammen