typer antikke lenestoler

typer antikke lenestoler

Stoler var etternølerne i europeiske møbler-making, der folk vanligvis satt på krakker. Handcarved sitteplasser med ryggen inn samfunnet som et statussymbol. Da lenestoler ble endelig innført i slutten sekstende århundre, var de reservert for kongen og adelsmenn av retten, som damenes vide skjørt laget lenestoler upraktisk for dem. European stol design raskt slått an i koloniene i det attende århundre. Fingjorte håndlagde tre lenestoler ble verdsatt i godt to-do hjem, og innredet kamrene brukes av Founding Fathers.

Windsor Stoler

Windsor stolene ble først laget for å brukes utendørs-sin åpne ryggen tillatt vinden å blåse gjennom dem og sine avrundede topper var praktisk for slipping en klype sekk over å blokkere en kjølig vind. De kom fra en by kalt Windsor, på 1600-tallet. På midten av 1700-tallet, hadde Windsor stoler flyttet til koloniene, hvor de kan ses i malerier av signeringen av uavhengighetserklæringen og U. S. Grunnloven. De er grasiøse stoler med buet tre ryggen, spindel-vendte tilbake slats, formet seter, flat buet armene ofte ender i buet knokene, og spindel eller plugg ben og stressfaktorer. Den opprinnelige stoler og de beste gjengivelser er konstruert uten spiker eller skruer. Brikkene er hamret inn grooves og forseglet med lim.

Hepplewhite Stoler

George Hepplewhite, en London møbelsnekker som levde 1727 til 1786, er mest kjent for skjoldet tilbake han introduserte i sin stol. Hans design var enkelt for tiden. Det er sagt at han kan ha blitt påvirket av figurer av møbler oppdaget i ruinene av Pompeii, som ble avduket i hans levetid. Et annet karakteristisk Hepplewhite er mjuke, et designelement angivelig inspirert av fjærkledde hatter av sin venn, prinsen av Wales. Enten en sann historie eller oppdiktet, Hepplewhite brikkene er faktisk slanke, rett-legged, med korte buede armer og design lagvis-in med trefiner eller lakkert, men ikke skåret. Det er foreløpig ingen klar proveniens å garantere at en stol ble gjort i Hepplewhite verksted og ikke en moderne kopi av hans design.

Queen Anne Stoler

Queen Anne regjerte fra 1702 til 1714, men den virkelige periode av popularitet for Queen Anne stil var fra 1720 til ca 1750. Stolene er enkle og elegante med buede linjer, vase-formet backs, cabriole ben, hesteskoformet seter, og skall og vifte utskjæringer. Føttene ender i enkle pads, eller en drake figur med utskårne tær. Armene kan være vanlig tre eller ha innebygd møbeltrekk-en variant av dronning Anne, den wingback stolen, ble heltapetsert med treben. Den wingback ble designet for å holde på varmen fra peisen og beskytte sitter fra chill utkast. Queen Anne wingbacks har sider som fold i og skuldre som skrå nedover i en mer feminin linje enn firkant-top wingback stoler.

Chippendale Stoler

Storhetstiden Chippendale-stil varte fra 1750 gjennom 1830-tallet. Thomas Chippendale, som levde 1718-1789, var en ekstraordinær engelsk møbelprodusent sterkt påvirket av den franske rokokko. Han absorbert internasjonal stil, gjorde det til sitt eget og brukte det i en design som ble en signatur. Chippendale lenestoler hadde stoppede rygger og dynetapetsert og fauteuil armer (forgylt) med forseggjorte carving, og cabriole bein med klør og ball føtter. Han brukte hovedsakelig mahogni fordi det var mangel på valnøtt tre i England. Den crest skinne eller bak øvre kanten av stolen var ofte en utskåret Amors bue form, noen ganger strekker seg forbi stolen på hver side og ender på vridd kranser av tre. Chippendale var så vidt kopiert at gode eksempler på moderne Chippendale-stil stoler er selv verdifulle samlergjenstander.


Relaterte artikler


hvordan å lage en rett rygg stol dekselet
hvordan å stoppe møbler glir
hvordan å bestemme alderen på en pidestall tabell
klassiske møbler stiler
hvordan du lagrer fine møbler
Slik Refinish gammelt tre stoler i ti minutter for USD 5
hvordan du bytter sofa puter og tilbake puter
Slik vind en kjede-drevet bestefar klokke
Slik Refinish et kjøkkenbord
hvordan gjøre hengende tre vin racks