hvordan gjøre bokhylle dadoes

hvordan gjøre bokhylle dadoes

Siden ankomsten av håndholdte rutere, tømrere ikke lenger angst gjør dado ledd. Dagene med å lage et par grove kutt med backsaws og deretter rense ut treavfall mellom med meisler er borte. Nå er alt vi trenger å gjøre er å lage en single pass med en ruter, og vi har en perfekt størrelse dado felles, klar til bruk.
Det er flere måter å gjøre en bokhylle dado bruker en ruter, men denne metoden er enkel og krever bare vanlig trebearbeidingsverktøy

Du trenger:. .
Ruter
Router bit, samme tykkelse som hyllene.
Blyant.
Carpenter's Square.
Rett stykke på 1 x 4.
Klemmer.
Hyllene og sidene for bokhyllen din.


en.
Monter ruteren bit i ruterens chuck, og justere dybden på kuttet (per produsentens instruksjoner), slik at bit vil kutte en dado mellom en tredel og halvparten av veien inn i sokkelen.
to.
Legg de to sidene av bokhyllen side om side på arbeidsbenk, fôr opp bunnen kantene så de er enda. Klemme sidene til benken.
Tre.
Bestem hvor på sidene du vil at hyllene skal være. Plasser en hylle mot kanten av en av bokhylle sidene, og lag to blyant merker på hver side av sokkelen, skisserer sin tykkelse på siden.
Fire.
Lag et enkelt merke midt mellom de to merkene, og dette er midtlinjen på sokkelen. Bruk snekker torg og blyant for å tegne en rett linje gjennom dette merket, utvide det hele veien over begge sider av bokhylla.
Fem.
Mål en avstand som tilsvarer halvparten av bredden på ruterens base fra senterlinje du nettopp tegnet, og markere denne avstanden på bokhyllen siden. Gjenta i den andre enden av midtlinjen.
6.
Bruk disse to merkene til å stille opp på 1 x 4 parallelt med midtlinjen, og klemme det på plass. Den 1 x 4 vil fungere som en guide for ruteren.
7.
Plasser ruteren på siden stykker, med en kant av ruteren foten mot 1 x 4 og bit nær (men ikke røre) siden stykket.
8.
Start ruteren, og skyv den over to side stykker, holder fresefoten mot 1 x 4. Du vil frese en helt rett dado over begge sider av saken.
9.
Gjenta prosessen for hver hylle.

Tips og advarsler


 • Hvis du ikke vet bredden av ruterens base, kan du sannsynligvis bruke selve ruteren for å måle hvor 1 x 4 bør være festet. De fleste rutere har en sikte merke på forsiden av basen. Du kan holde ruteren mot den side stykke, med dette merket innretta på midtlinjen du trakk over sidene, og markerer ytterkanten av foten.
 • Ikke start ruteren mens bit berører tre. Dette kan føre til at ruteren til å rykke ut av hendene dine og forårsake skade.


 • Relaterte artikler


  hvordan å stable bankett stoler
  hvordan å bygge en bokhylle headboard
  historien om loveseat
  hva er en billig måte å få mer møbler?
  hvordan måle dyp lomme madrass
  hvordan å knytte en madrass til toppen av bilen din
  hvor å endre hvitt skap til beiset
  kortbordet ideer
  hvordan å sammenligne kvaliteten i skinnmøbler
  hvordan å dekke en kommode med stoff