DIY: bokhylle

DIY: bokhylle

Lage en enkel bokhylle er enkelt. Med noen generelle retningslinjer og en god dose kreativitet, kan en enkel bokhylle prosjektet være en morsom måte å lage en kreativ del av tilpassede møbler. Det er to generelle triks for å lykkes å lage en bokhylle. Det ene er å finne veldig rett, veldig høy kvalitet trelast. Billigere tømmer som vrir gjør holde hyllene rett vanskeligere. Det andre trikset er å måle alt veldig nøye. Selv om et bord som er for lenge kan bli re-kuttet, er det vanskeligere å jobbe med et styre som allerede har blitt klippet for kort.

Du trenger:
Sketch padGraph papir

Velge Wood

Tre utvalg er kritisk. . Dårlig kvalitet trevirke vil ikke se bra ut og vil bli vanskeligere å jobbe med ved bygging av bokhylle. Dårlig kvalitet tre er ofte vridd eller inneholder en masse knop. Se ned lengden på hver del av trelast for å sikre at det ikke er fordreining og kronglete. Warped tre kan være svært vanskelig å bruke som hyller vil ikke være flat og rett. Dersom veden ikke vil bli malt, er korn farge og estetikk også viktig.

tok Technique

Det finnes en rekke teknikker for å bygge bokhyller. Fine møbler utbyggere vil ofte bruke dovetail leddene og ulike ruter teknikker for å skape vakre, funksjonelle, og veldig sterk møbler. Mange amatør byggere vil bruke en kombinasjon av buttskjøter, der veden er rett og slett skrudd og limt sammen uten routing ut et ledd eller kanaler. For butt-leddet bokhyller, kan det være lurt å lime en liten bit av molding til sokkelen og bokhylle side for å øke styrken sokkel. For butt-leddet bokhyller, er det to skoler med tanke på sokkelen størrelse. Noen mennesker vil kutte alle hyllene til samme størrelse og skru /lim saken sidene til hyllene. Andre mener at den øverste og nederste brettet bør være lengre og skrudd /limt til toppen og bunnen av sidene, og dermed skape en firkantet ramme for hyllene på montering på innsiden. Begge veier arbeid og er generelt like sterke.

Når bokhylle har blitt laget med en butt-joint teknikken, er det sannsynligvis fortsatt ikke solid nok. Det er svært viktig at et stykke av kryssfiner eller papp brukes til å forsegle tilbake. Dette er mer enn bare estetikk, som stifting eller spikre dette stykket til baksiden vil sikre tilstrekkelig støtte og forhindre side-til-side bevegelse i saken.

Etterbehandling Technique

Bokhyller kan være ferdig i en nesten ubegrenset flere måter. Noen mennesker er ferdig med dem naturlig å bruke tung olje eller olivenolje. Andre mennesker foretrekker flekker og tetting. Atter andre foretrekker å smerte en bokhylle. Nesten alle endt metoder fungerer bra, med en advarsel: Ikke bruk latex maling på sokkelen delen. Latex kan holde seg til bøker og vil ikke fungerer godt som en finish. Hvis bokhylle er å bli malt, vil en god akryl eller lakk fungerer best.


Relaterte artikler


hvordan bygge seng trinn
hvordan å lage en bamse gyngestol
hvordan distress nye møbler
om montre
Hvordan velge ark for bed
hvordan du oppretter en bentwood kvist headboard
hvordan å lage en innebygd garderobe skapet
hvordan finne tilbehør til aerobeds
shopping for ørepropper
hvordan å stille et Squeeky seng ramme