gjøre det selv møbler etterbehandling

gjøre det selv møbler etterbehandling

Ikke lenge siden, var ferdig eller omlakkering et møbel en tøff og tidkrevende jobb som mange gjør-det-selv unngås. Den etterbehandling av bart tre var ikke så ille, men stripping prosessen for å fjerne gammel maling, beis eller lakk ikke var verdt å bruke tid eller faren fra røyk. Nå, med nye produkter og alternativer, kan tømrere lettere strip trygt og finish et stykke av gamle eller nye møbler

Du trenger:.
Skisse padGraph papir

Fjerne Old Finishes.

Bestemme finish på møblene. En lakk vil myke innen 5 minutter hvis gnidd inn med en klut fuktet med lakk tynnere. Gjør det samme for skjellakk, men bruk denaturert alkohol. Hvis et løsemiddel ikke mykere overflate, er det sannsynlig at en lakk. Hvis du kan lage en liten fordypning i finish med en negl eller tannpirker, er det en lakkert overflate.

Hvis stykket ser naturlig ut, kunne det ha vært ferdig med kokt linolje eller en voks. Bruk terpentin og stålull for å fjerne linolje. Ikke gni for hardt, da dette vil polere veden. Wax trenger dypt inn i kornet og kan være umulig å fjerne.

Et annet alternativ for å fjerne mest mulig ferdig, inkludert maling, er å bruke en vannbasert malingsfjerner. Disse vil ta lengre tid å jobbe enn konvensjonelle removers, men de skadelige kjemikalier og gasser har blitt fjernet.

Sliping

Reparasjon noen hakk eller huljern med tre filler og sand glatt. Bruk en kombinasjon av hånd sliping og pussing med elektroverktøy. Verktøy for ulike nivåer av sliping og etterbehandling inkluderer tilfeldig bane Sanders, Båndsliper eller små pussing tilbehør til elektriske øvelser. Hand sliping kommer i forskjellige størrelse ark og pads.

Den skuremidler på sand papir kalles Grits. Grits alt fra ulike grader av fine til grov. De er vurdert med tall, med lavere tall indikerer en grovere grus. Extra-grove er 30-40, er grov 50-60, er medium 80-100, fine er 120-150, veldig fine er 160-240, er ekstra fine 280-320, super-fine er 260-400 og ultra -fine er over 400.

Power sliping tar mindre tid enn hånden sliping men noen ganger krever ekstra ferdigheter. Ikke sand for lenge på ett sted (dette vil skape groper i overflaten) eller dra så dypt (dette vil skape målere eller lunder).

Legg Fullfør

Raw tremøbler som enten har nettopp blitt bygget eller har blitt strippet kan være ferdig med en rekke utførelser etter at den er pusset glatt. For en klar, naturlige overflate, er polyuretan populært og brukes på bart tre. Noen merker er tilgjengelig i en vann-basert formel. Noen tømrere fortsatt foretrekker en kjemisk-baserte lakk eller skjellakk finish. Hvis en litt mer farge er ønskelig, flekker veden først og deretter bruker finish. Et annet alternativ er å bruke flere strøk med maling. Noen snekkere foretrekker å bruke en flat maling som er deretter dekket med en polyuretan finish.


Relaterte artikler


Slik Refinish antikk tre
hvor å komme stolputer
hvordan du velger hickory hjemmekontor møbler
hvordan å reparere møbeltrekk
hvordan å lage en tre bokhylle
hvordan å bygge en divan
hvordan å bryte inn i en safe
hvordan du velger en overmadrass
hvordan du velger en skum madrass
hvordan pakke en gjøk klokke