hvordan du rengjør sofaer

hvordan du rengjør sofaer

Møbler priser kan bryte budsjetter. Så rydde opp mor og far er forsiktig brukt sofa, oppussing en sofa fra en secondhand butikk eller rehabilitere en premie vedtatt under en sen kveld søppel dagen raid er strålende alternativer. Hvis du ønsker å vite nøyaktig hvor mye innsats du legger frem for å rense en sofa, figur du vil bruke 25 prosent av tiden din finne ut av fiberinnhold, 25 prosent velger den riktige rengjøringsmidler og den siste 50 prosent på rent manuell arbeidskraft. Du skal ta meg av det siste halve. . Her er hjelp med resten

Du trenger:
Couch Stoff Content InformationVacuum med et HEPA FilterSpot fjerning Product Møbeltapetsering Rengjøring AgentsUpholstery Shampoo MachineAssorted Rags og BrushesScotchgard ™ eller andre trekk beskytter (valgfritt) Sandpaper (valgfritt) Tre stain ( tilleggsutstyr).


en.
Fjern alle puter fra sofaen og bruke en kraftig støvsuger med HEPA-filter for å støvsuge overflaten områdene. Flytt tryllestaven i fordypningene på sofaen, erstatte en fugemunnstykke å grave i trange steder og hjørner. Vacuum puter separat.
To.
Søk etter koder som gir informasjon om sofaen er stoffet innhold hvis du ikke har en omsorg guide. Se etter "S" og "W" som indikerer et stoff kan rengjøres med en vann-basert eller løselig rengjøringsmiddel. Hvis du ikke ser noen, og mistenker at sofaen dekker er laget av bomull, rayon eller silke, velg en renere for at materiale eller eksperimentere med mild agenter som Oxiclean ® eller Charlie's Soap All-Purpose Cleaner. Test et obskurt område av sofaen før du begynner å rengjøre for å være trygg.
tre.
Bruk et flekkfjerning produkt formulert for møbelstoff og spot rengjøre flekker på sofaen før du begynner generell rengjøring. Prøv først flekkfjerningsmiddel på flekker i en obskur område som under putene.
Fire.
For vannløselige møbeltrekk, leie eller kjøpe en møbeltrekk maskin og sjampo. Bruk en kjemisk rensemiddel hvis sofaen er dekket i bomull, rayon eller silke, jobber produktet i med myke møbeltrekk børster. I begge tilfeller, fjerne jord som har blitt fanget av rengjøringsmiddelet som et siste trinn i sofaen restaureringen.
fem.
Rengjør tre trim og andre ikke-møbeltrekk sofaen rørdeler med mild såpe. Dersom veden delene er skadet eller arret, vurdere pussing og beising dem mens du venter på møbeltrekk tørke.
6.
Når sofaen er tørt og du har fullført jobben, bruke en spray-on produkt som Scotchgard ™ til alle flater av møbeltrekk for å holde den fra tiltrekke skitt i fremtiden.

Tips og advarsler


 • Pass på at sofaen er i et godt ventilert område hvor det kan tørke helt, eller du kan oppmuntre mugg eller mugg å vokse i skumgummi ryggen eller sitteputer. Unngå feil profesjonelle møbeltrekk rengjøringsmidler si er oftest laget av amatører: bruke en mørk fille-selv om det er rent-å oppdage rengjøre en flekk. Kjemikalier i rengjøringsmidler kan overføre fargestoffet i fille til møblene.
 • Bruk vaskemiddel for å rengjøre en sofa er aldri en god idé siden dagens produkter er laget med stoff Brighteners som kan bokstavelig talt forandre fargen på sofaen du prøver å rehab. Alternativt, være forsiktig med "citrus" møbeltrekk rengjøringsmidler siden denne type produkter replikere kjemikalier som brukes ved tørr rengjøringsmidler og er for sterk til å brukes av en ikke-profesjonell.


 • Relaterte artikler


  hvordan man kan kjøpe en ortopedisk madrass
  hvordan du oppretter en seng baldakin uten innlegg
  hvordan bruke u-pack flytte tjenester
  Slik Refinish en finer dresser
  Slik Trekke en spisestue stol sete
  hvordan å lage en uteplass som serverer cart
  hvordan refurnish i skinn
  hvordan å kjøpe en smijern datamaskin desk
  hvordan å reparere vinyl møbler
  Maleriet metal utemøbler teknikker