grunnleggende i 4 rørs HVAC-system

grunnleggende i 4 rørs HVAC-system

For tusenvis av år, menneskeheten ble offer for vær og vind. Fra det iskalde lows av en hard vinter til kvalmende høyder av en brennende sommer, var folk på innfall av naturen. Ved hjelp av teknologi, derimot, var menneskeheten i stand til å skape rom der man ikke bare behagelig, men selv i stand til å klage om det blir for kaldt i en solrik 104 ° dag. Ankomsten av sentraliserte varme, ventilasjon og air condition har gjort livet i ekstreme temperaturer langt mer håndterlig.

HVAC

En sentralisert oppvarming, ventilasjon og air condition-systemet, eller HVAC, er designet for å tilby varme, ventilasjon og air condition til en bygning eller hjem. Større bygninger kan ha flere av disse systemene virker sammen, hver med et dedikert område på service.

Slik fungerer

Systemets varme består av fire isolerte rør, to forsyning og to tilbake linjer. Ett sett er dedikert til kjølt vann, holdt mellom 60 grader C og 40 grader F. Et annet sett av rør er dedikert til varmt vann, vanligvis holdt mellom 150 grader C og 200 grader F. Rørene går til luft handlers, som bruker kjølt eller varmt vann for å endre lufttemperaturen.

Air Handlers

Air handlers i en fire-pipe HVAC system kan være tilpasset designet for å møte et bredt utvalg av varme eller kjølebehov. De har også som regel er allsidige i at de kan holdes i mekanisk rom, på taket av bygningen, eller med mindre enheter, i rommet over tak.

Kjeler og Kjølere

Vannet i systemet går gjennom to separate systemer for å endre temperaturen. Kaldt vann kommer ned i temperatur gjennom kjølere, som kan ligge på bakken eller på taket av bygningen. Kjølere kommer i en rekke typer som passer ulike budsjett og effektivitet behov. Vann varmes opp med en kjele. Kjelen holdes enten inne eller ute. Som med kjølere, en rekke kjele typer er tilgjengelige, for ulike effektivitet og budsjett behov.

Fordeler Comapred til Two-Pipe HVAC

De fire-pipe HVAC-systemet har en rekke fordeler over en to-pipe system. Fire-rør-systemer har egen oppvarming og kjøling viftekonvektorer og separate rør for oppvarming og kjøling. Dette betyr at varmt eller kaldt vann er alltid tilgjengelig, slik at systemet kan umiddelbart skifte over fra oppvarming til kjøling-modus. To-rør-systemer må manuelt slått over, som ikke bare er upraktisk, men tidkrevende. Fire-rør-systemer også kan kjøle noen rom, mens oppvarming andre, gir stor fleksibilitet i en bygning med et utvalg av varme og kjøling behov.

Ulemper i forhold til to-Pipe HVAC

Fire-pipe HVAC-systemer har en rekke av ulemper i forhold til et to-rørsystem. De er dyrere å installere og vedlikeholde, og har dobbelt så mange ventiler, spoler, kontroller og rør for å opprettholde. De er også dobbelt så utsatt for overbelastning på grunn av økt varme.


Relaterte artikler


hjem varmesystemer grunnleggende
hvordan du endrer yoga bukser
Forskjellen mellom langstrakt og runde foran toalettet
gass tørketrommel grunnleggende
tilbake til det grunnleggende kjøkkenapparater
grunnleggende gass tørketrommel installasjon
hvordan sette opp grunnleggende nødstrøm i $ 500 dollar eller mindre område
hvordan å bygge en yoga backbend benk
hvordan å bo trygt rundt elektriske apparater
runde eik vedovn historie