runde eik vedovn historie

runde eik vedovn historie

Dowagiac, Michigan, er fødestedet til den runde Oak vedovn. Kjent for sin bemerkelsesverdige kvalitet, var ovnen laget av en entreprenør med bemerkelsesverdig innsikt og markedsføring ferdigheter. Kvaliteten på produktet sammen med Round Oak Stove selskapets evne utfordri markedsføre sine produkter laget en lidenskap for ovnen som fortsatt eksisterer i dag

P. D. Beckwith

Philo D. Beckwith (1825-1889) vandret vestover fra New York i 1844. Han bosatte seg i Dowagiac, Michigan, i 1854. Dowagiac var blitt kjent for sine møller og landbruk den produseres. Beckwith etablert et støperi virksomhet på Front Street. Beckwith's støperi produsert roller korn øvelser for oppdrett. Han utnyttet det til å forfølge sitt ønske om å konstruere den perfekte oppvarming ovnen. Da han følte at han hadde oppnådd den kvaliteten han søkte, installerte han vedomn i støperiet sitt.

Michigan Central Railroad

Front Street gitt Beckwith med en ideell beliggenhet for støperi hans. The Michigan Central Railroad spilt en fremtredende rolle i eksistensen av Dowagiac, og Front Street møtte jernbanen. I boken sin, "Dowagiac, Michigan (Images of America Series)," Steve Arseneau og Ann Thompson indikerer at Beckwith plasserte hans nylig oppfunnet varme ovnen i støperi hans rundt 1865. En jernbane representant oppdaget ovnen under besøket i støperiet. Han bestilte en, og hadde det installert i Niles, Michigan, depot.

Runde Oak Stove Company

Den første for at Niles depot ble etterfulgt av ytterligere bestillinger totalt over hundre. Den vedovner ble installert i Michigan Central Railroad bygninger og tog depoter over hele jernbanen rute. Beckwith plassert en av ovnene med den lokale barbereren som et middel til å teste det generelle markedet. I 1871 etablerte han det runde Oak Stove Company. Dette selskapet ble viet til å utvikle og distribuere ovner på en finere skala.

Chief Doe-Wah-Jack

I 1900 viste Beckwith sine forgjengere til å være like kvikk på markedsføring som deres grunnlegger. De bygget en reklamekampanje som knyttet selskapets beliggenhet til Potowatomi som bebodde området da de tidlige bosetterne ankom. Chief Doe-Wah-Jack var den fiktive ansiktet til sin kampanje.

Chief Doe-Wah-Jack og historier om livet hans prydet Royal Oak Stove Company litteratur og kataloger. Navnet ble designet for å matche den fonetiske stavemåten av Dowagiac, Michigan. Denne tilnærmingen sørget for at teleoperatører over hele landet fikk den rette uttalen av selskapets posisjon.

Estate av PD Beckwith

Beckwith's Round Oak peisovner catapulted ham til en av Dowagic mest elskede borgere. Ifølge Southwestern Michigan College Museum hjemmeside, etter at Beckwith døde i 1889, var navnet på selskapet endret til Estate av P. D. Beckwith. Rund Oak ovner som ble produsert etter hans død ble kastet med "Estate av PD, Beckwith. " Produksjonen av det runde Oak ovnene fortsatte gjennom den store depresjonen og andre verdenskrig.

Round Oak ovner er svært ettertraktet samleobjekter. Den Southwestern Michigan College Museum har fått henvendelser fra samlere over hele verden. De tilbyr også veiledning til hjelp ved identifisering av ovnene.


Relaterte artikler


hvordan å bygge en yoga backbend benk
hvordan du endrer yoga bukser
gass tørketrommel grunnleggende
Slik hem yoga bukser
runde eik vedovn historie
hvordan du justerer ovnen termostaten i et boblebad rf3020xkt
langstrakt vs runde toalettskålen
vare på yoga klær