Hvordan kan jeg rense mugg i et klimaanlegg?

Hvordan kan jeg rense mugg i et klimaanlegg?

En mugg-og mugg-infested klimaanlegget vil ikke bare gi stua en veldig ubehagelig lukt, det kan vraket kaos med helse og velvære noen i ditt hjem som har allergier. Air conditioners er perfekte yngleplasser for mugg og mold, samler de støv på kjølevifter og vann kondensert fra atmosfæren holder støvet fuktig. Regelmessig endre klimaanlegget filteret er kritisk, men du må også fjerne skitt og støv (som havn mugg og mold) fra det interne arbeidet i klimaanlegget for å holde det-og din familie-sunt.

Du trenger:
skrutrekker
. Nye engangs filter (bare hvis klimaanlegget har et engangs filter).
Tørr vaskemiddel.
Varmt vann.
Gamle toalett børste eller lignende lange børste.
Kommersiell universalrengjøringsmidler eller avfettingsmiddel.
Filler.
Støvsugeren.


en.
Trekk klimaanlegget og fjerne det fra vinduet. Plasser den på et stødig underlag slik som gulvet.
To.
Fjern filteret fra grillen av klimaanlegget. Bytt den ut med en ny en hvis det er en engangs filter. Hvis det er gjenbrukbar, legge filteret med ansiktet ned i vasken, dryss den med tørr vaskemiddel og dekke den med ca en tomme av varmt vann hvis det er en permanent filter. Suge filteret i ca 15 minutter, ta den ut av vannet, skyll med varmt vann og la det lufttørke i ca en halv time.
Tre.
Fjern grillen fra luften conditioner. Akkurat hvordan du gjør dette vil avhenge av dine spesifikke klimaanlegget. Vanligvis frontristen holdes på plass av to våren klipp nederst. Trekk gitteret frem og trykk ned på den for å frigjøre klipp. Se etter skruene langs den øvre kanten av risten eller bak kontrollen døren hvis det første prosedyren ikke fungerer. Fjern skruene med en skrutrekker og fjern risten.
Fire.
Ta metalldekselet av klimaanlegget. Fjern alle skruene med en skrutrekker og løft dekselet rett opp.
Fem.
Fjern støv og skitt fra fordamperen (foran finnene, tynne vertikale biter av metall). Bruk en gammel toalettskålen børste og flytte den opp og ned, ikke sidelengs, noe som vil skade finnene. Spray finnene med et kommersielt universalrengjøringsmidler eller avfettingsmiddel. La det stå i 15 minutter, eller så lenge produsentens anvisninger foreslår. Hell varmt vann over ribbene å fjerne smuss og renere fra finnene. Vær veldig nøye med å holde vannet vekk fra elektriske innards av klimaanlegget. Rett noen finner som har fått bøyd under rengjøringen.
6.
Rengjør kondensatoren spoler i baksiden av klimaanlegget. Kondensatoren kan ha et plastdeksel. Løft eller åpne dekselet hvis det er mulig uten å skade den.
7.
Rengjør de to viftebladene. Bruk en myk fille. Tørk ned eventuelle andre komponenter eller overflater som du kan nå. Vacuum hele enheten og la det tørke helt før montering.


Relaterte artikler


en liste med lite hjem elektriske komfyrer
hvor å installere boblebad duett
hvordan du installerer en utendørs antenne
måter å spare vann på vaskerommet
hvordan du rengjør spoler på en ge modell gss25jfmc kjøleskapet
Hvordan feilsøker jeg en Sears 3000 psi høytrykksvasker?
Listen over ENERGY STAR godkjent kompakt kjøleskap
hvordan å skjerpe en sky kniv
hvordan du rengjør en Maytag ovn
hva de skal gjøre når min lg 23961 kjøleskapet ikke er å lage is