lcd reparasjon tips & triks

lcd reparasjon tips & triks

LCD står for liquid crystal display, en populær type skjermbildet som bruker lag med flytende krystaller som forandres som reaksjon på en elektrisk strøm, slik at de kan skifte farge. Disse LCD lagene er støttet av en bakgrunnsbelysning som skinner lys gjennom krystallene til å lyse opp bildet. LCD skjermer brukes i mange elektroniske enheter, spesielt bærbare datamaskiner, der de slanke og rimelige LCD-skjermer er de beste passform. Problemer kan oppstå med LCD-tilkoblinger, strømkilder og bakgrunnsbelysning.

datamaskin eller skjerm?

Hvis du er konfrontert med en LCD-problem, prøve å begrense hvor det er opprinnelsesprodukter. Når du arbeider med bærbare datamaskiner, kan problemet være enten skjermen selv eller maskinvaren som sender bildet informasjonen, inkludert skjermkortet og hovedkortet. Prøv å trekke opp en ekstern skjerm til den bærbare eller stasjonære PC med tvilsomme LCD-skjermen. Hvis den eksterne skjermen viser bildet som det skal være, så problemet er med på skjermen selv. Hvis bildet fortsatt er feil, er problemet med datamaskinens maskinvare.

Sjekk Video Cable Connection

Hvis bildet ser ut til å hoppe inn eller ut, eller hvis alt du kan se er en hvit skjerm, dette betyr at LCD-panelet i seg selv er trolig fungerer og at bildet eksisterer, men er ikke som overføres riktig. Problemet ligger her i LCD-video kabelen som kobler skjermen til skjermkortet. Stram kabelforbindelsen og pass på at ledningene er uskadet.

Inspiser Bakbelysning

Hvis du kan se på LCD-bildet, men det er mørkt og knapt synlig, betyr dette at bakgrunnslyset har gått ut. Dette er et mer vanlig problem med eldre LCD-skjermer som bruker kald katode (CCFL) belysning, som ikke er så pålitelig som den LED-belysning i nyere modeller. Hvis du føler deg trygg på å ta LCD-skjermen fra hverandre, kan du vanligvis demontere apparatet og korrigere eller erstatte belysning, spesielt CCFL belysning.

Sjekk Inverter

The inverter er en liten enhet som sørger for strøm passerer inn i LCD-skjermen. Når omformeren er brutt, vil skjermen ikke fungerer i det hele tatt. Men, kan du ofte erstatte omformeren og fortsatt bruke de samme skjermbildet som før. Omformere typisk bak LCD-panelet med bakgrunnsbelysning.


Relaterte artikler


vann bruk av vaskemaskiner
Hvordan registrerer jeg ge produkter online?
hvor å endre koble strømledningen til en tørketrommel fra en 4-plugg i en tre-spiss
Hvordan kan jeg fikse frysing av ac enheter?
hvordan du registrerer boblebad produkter
vann-og varmesystemer
problemer med frysere
pålitelig steam damp rengjøringsmidler
hvordan å utveksle en runde termostat for en programmerbar en
hvordan du lagrer vaskemaskiner utendørs